Update: eten en parasailor met minder wind

De wind is inmiddels afgenomen en is het tijd geworden om wat meer te genieten zoals jullie hieronder kunnen lezen (dat kunnen we ze gelukkig wel toevertrouwen). De snelheid is er helaas ook een beetje uit, hopelijk komt dit weer nu de parasailor gehesen is.

ETEN

Eten is zo ongeveer het belangrijkste gebeuren aan boord. Dus voor ieder wat wils. Frank vraagt Rob al een paar dagen waar de hotdogs verstopt zijn. Vandaag gevonden! Voor Frank maakt dit de reis al de moeite waard. Sommige mensen zijn gauw tevreden. Voor de borrel zitten we op een iets hoger eetniveau;). Taart met queso azul en ui en een halve met maanzaad en banana.Frankimage1

PaulborrelVoor vanavond staat er een lekkere curry met groene papaya salade op t menu.

‘sOchtends vinden we vliegende vissen aan boord zelfs op het dak, het zijn echte hoogvliegers! Wel erg klein om daar een filet vanaf te halen.

Onze voorraad groente en fruit zien er nog prima uit. Mede door alles te verpakken in de longlifezakken van de Hiperdino. Alleen de bananen gaan hard, zelfs de groene tros. Maar dat is ook wat iedereen al wist, we hebben er daarom ook niet echt veel meegenomen. Anders is het bananendag, bananenbrood, bananenlunch, bananencake, bananensoep…

Af en toe komen we een ARC boot tegen, helaas ook net de Magritte, ze zijn gedwongen onderweg naar de Kaap Verden wegens een kapotte giek. We hebben ze succes gewenst en een snel weerzien in St Lucia.

We zitten nu allemaal in shirts en shorts, heerlijk, of het vannacht ook kan? We zullen zien..

———————–

ParaSailor

Zoveel wind als er de eerste dagen was zo weinig wind hebben we nu… Dit fenomeen herkent vast iedere zeiler Maar dit is wel het moment om onze Parasailor op te zetten. Toch blijft het spannend om dit midden op de oceaan te doen zonder een toekijkend ook van de trainer.

Het is gecompliceerder dan bv een gennaker te zetten. De zeilvoering is met 4 schoten en 4 lieren. Dat vergde enig improvisatie vermogen van de trainer. We hebben aan iedere kant maar 1 lier. Wel nog 2 op het dak asymmetrisch geplaatst. Daardoor loopt er 1 schoot over het dak en 1 door het stuurmansbankje. Wel even uitkijken dus waar je loopt. Op deze manier gaat het bedienen prima!

Vannacht hebben we 2 schepen op de AIS gezien. Een Australiër die ook onderweg is naar de Carieb,, niet met de ARC, hij had schade gevaren met z’n gennaker. En later een Oyster 56 de Aliena.

De oceaan is nu erg rustig en we maken voortgang door de Parasailor.

Frank gaat vandaag de hengel uitgooien… Sushi vanavond? We zullen zien.

image1

 

3 gedachten over “Update: eten en parasailor met minder wind

 1. Hallo Oostvaarders,

  wat leuk om dit allemaal te lezen. Jullie maken wel spannende momenten mee zeg!
  Frank aan de hengel. Oeps…wie haalt de buit binnen?
  We volgen jullie voortgang via deapp en noteren de afstanden ( afgelegd en te gaan).

  Veel plezier en geluk op de TWIXX.

  PaC en MaC

 2. Hallo lieverds fijn dat t voorspoedig gaat. Gewoon blijven eten en drinken EN ademhalen dan moet t goed gaan. Ben wel jaloers op t weer daar. Wil graag ook een beetje warmte en zo’n. Dinsdag Nasr Steven en Saskia buik en babykamer bewonderen leuk. Behouden vaart verder. En tot snel schrijfs. Knuffel voor allen . Ik denk aan jullie. ⛄

 3. Hallo Zeerobben,

  Dankzij Willem, toch nog een kort berichtje naar jullie, wij weten immers niet of ons eerdere bericht jullie bereikte.
  Ben doende met Willem, Paul en Gerard in Woerden even bij elkaar te komen. Dit jaar zonder jou Rob, we zullen het nu nog door de vingers zien.
  Geniet van een matig windje, want voor je het weet krijg je het weer voor de kiezen!.
  En — een succesvolle voortzetting van jullie overtocht,

  groet Henk en Klaske.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *