Halverwege

Inmiddels is de TWIXX over de helft en is het aftellen begonnen, krijg alleen de indruk dat ze het zelf misschien wel jammer vinden dat het einde inzicht komt (ze genieten volop)

image1

TWIXX dag 11, halverwege!

Nu gaan we aftellen, tussen de middag hebben we geproost dat we op de helft waren. Laatste etmaal veel wind en golven. De crew doet het goed hoewel er toch weer iemand aan de Zeeziekte pillen zit. Hopelijk went het geschommel weer snel.We hebben zon met wolkjes maar nog geen squal (zeer zware regenbui)gehad.Vannacht gezelschap van 2 schepen op ons scherm, 1 ARC boot en iemand onderweg naar Antigua.Vandaag heeft iedereen zijn favoriete snack gekregen. Paul zijn Hollandse borrelnootjes, Jorien Haribo kersjes, Rob zoute drop, Frank katjang pedis, Brigitte Bounty.Iedereen wist gelijk wat voor hem bedoelt was, en graaide het uit de tas met een vette glimlach….

Zondag een drukke dag
Wie denkt dat we ons de hele dag vervelen aan boord heeft het mis. Vooral gisteren, zondag was het een drukke bedoeling aan boord.
De hengel ging voor de eerste keer uit, wie voorspelt wanneer we de eerste vis binnen halen? Het liep uiteen van 3 uur middags tot enkele dagen. We waren er nog niet over eens en daar ratelde de hengel al!
Een Mahi Mahi, alles in gereedheid gebracht om de vis aan boord te krijgen. Spuitflesje met alcohol, rubber handschoenen, plank, opvangbak, messen en de hele grote haak om de vis aan boord te trekken. Die haak hadden we niet nodig maar de vis was best groot, 63cm lang. Vis binnen gehaald en gelijk gefileerd door Brigitte en Jorien met haar neus er boven op. Dan ben je nog even bezig om de boot schoon te maken van de slachtpartij.
De vis in de pan gebakken en als lekkere lunch gegeten. Daarna weer de ratel van de hengel, een tonijn. Deze keer heeft Jorien de vis gefileerd, mooie filets voor sushi.
Daarna werden we opgeroepen door de Wet Dream die was al langer in de buurt en voeren nu inzicht.Of we een drankje komen halen, we waren al net onze koers aan t verleggen richting hun kant.
We zijn even langszij geweest, ondanks dat het bijna windstil was gingen de boten te veel te keer. Geen drankje gedaan maar wel kennis gemaakt en visite kaartje afgegeven. We komen ze nog wel in de Carieb.

 

Mahi Mahi, onze eerste vangst ooit

Wat zullen Peter en Fred trots op ons zijn…
Zo verbaasd als ze waren dat Rob een echte hengel heeft gekocht, zo verbaasd zullen ze zijn van onze eerste vis ooit gevangen door ons!
Het is een Mahi Mahi van 63 cm. Deze ligt inmiddels gefileerd en wel in de pan. tomatensoepje erbij, tomaten moeten nodig op, en smullen maar. Komt de cursus visfileren toch nog van pas.
We hebben 2 boten om ons heen, 1 ARC boot de Lumière en een Caramaran de Wet Dream. We hebben onze weerberichten gedeeld en even gekletst.
Toch bijzonder om ineens andere schepen in zicht te krijgen.
We gaan onze vangst eens proeven;)

image1

 

 

 

 

2 gedachten over “Halverwege

  1. Hallo TWIXXers,

    Gefeliciteerd met het bereiken van de helft. Vanmorgen( 4 december) hadden we al zon vermoeden dat het ging lukken. Net als met vakanties, zal de tweede helft vast sneller gaan. Blijf genieten. PaC en MaC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *