Update – Sinterklaas en squals

Sqauls

Vannacht dan toch echt onze eerste squal gehad. Wind trekt dan flink aan, dus zeil minderen. Dat betekende Rob uit bed en in z’n boxer in de stortbui de fok binnenhalen…

Nu begrijp ik dat schepen zonder watermaker dan de gelegenheid nemen om te “regendouchen”. Gewoon een stortdouche!

We hebben nu ook de magische 1000m grens gehaald, er staat nu nog 880m te gaan op de teller.

Helaas nog wel hoge rare golven, de zeeziekte is nog aan boord voor 1 crewlid. Maar tijdens het borreluurtje ging het toch alweer aardig, de Spaanse ham, tortilla chips met guacamole ging er best in.

We zetten nu om de dag de klok een uur achteruit. In St Lucia is het 5 uur vroeger dan in Nederland.

We weten nog niet welke dag we aankomen, het weerbericht geeft eerst nog goede wind aan maar later steeds minder.

S avonds zien we hele mooie zonsondergangen, de nachten zijn eerst pikkedonker, later komt de maan op in 10 min tijd.

We eten zo onze laatste courgettes, aubergine, tomaat en paprika.

Verder hebben we nog zoete aardappels en pompoen!

We zullen geen scheurbuik krijgen.

Jorien en Frank hebben heeeeel veel zin om te zwemmen, de kapitein staat het helaas niet toe. Nog even wachten tot St Lucia.

Knobbelig zeetje

Sinterklaas met vers gebakken kruidnootjes! Heerlijk, ook waren er chocolade munten.

Gisteren, vannacht en vandaag een erg onrustige zee. Golven af en toe dwars op t schip en ca 3 tot 5 m hoog. Er heerst dan ook weer zeeziekte aan boord. De Belgische reisziekte pillen staan weer paraat!

Tot vanmiddag dubbel gereefd gevaren. Nu met 1 reefje in het grootzeil. Hopelijk is de wind morgen iets minder en de oceaan iets rustiger dan kunnen we onze Parasailor weer hijsen!  Nu varen we met wind achter en moeten we afkruisen.

We zien nog steeds elke dag boten op ons scherm. Vandaag ook weer de Wet Dream gezien en gesproken. En dat na 1 week, bijzonder.

Helaas horen we van de ARC office soms minder goede berichten. Een schip dat wegens schade aan de giek naar de Kaap Verden moest uitwijken is daar na reparatie weer terug in de race. Helaas kregen ze onderweg waterlekkage die onbeheersbaar bleek. Ze zijn opgepikt door een vrachtschip en worden in europa afgezet. Het schip was niet meer te redden.

Gelukkig geen persoonlijke schade.

We hopen een beetje vaart te maken met deze rare zeegang, we willen natuurlijk in St Lucia zoveel mogelijk meemaken van de festiviteiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *