Kerst in MARTINIQUE

Ja, we zijn al weer even in de Carieb, www, warm, wind, wolken. Dat is de eerste indruk.

De2 Pitons op de achtergrond
De2 Pitons op de achtergrond
80th Party
80th Party
Paul moest helaas al zijn vlucht halen en weer een lange broek aan!
Paul moest helaas al zijn vlucht halen en weer een lange broek aan!

En super aardige mensen, of zoals Rob zegt: engels beleefd! Daar overheen een relaxed sausje maakt de mensen erg aangenaam. Is er dan geen minpunt? Zeker wel, alles duurt behoorlijk langer dan in europa en duur dat St Lucia is!! Meer dan nederlandse prijzen van de dagelijkse boodschappen, kleding en de restaurantjes.

Het waait hier behoorlijk en het regent vaak wel iedere dag even, flinke plensbuien. Dat betekent de hele dag raampjes open want het is warm, oh nee een bui, gauw alles dicht en de handdoeken van de railing. Dan is de bui alweer over en kan alles weer open en naar buiten. ‘sNachts gaat dat gewoon door, luiken open/luiken dicht… We zijn er maar druk mee.

Veel boten van de ARC+ gaan de kerst in Martinique vieren, wij haken aan, gezellig.

De overtocht naar Martinique was sinds lange tijd weer aan de wind en een heftige wind. We moesten eerst naar le Marin, daar kun je goed boodschappen doen. Een hele drukke haven, de marina is al voor dagen volgeboekt. Gelukkig zagen we een vrije mooring, dat is wel zo lekker met deze harde wind en een propvolle ankerplaats. Tijdens het vastmaken kwam er net weer een hele heftige plensbui over, we waren allevier kletsnat, Rob vond dat we wel aan de Whisky konden om droog te worden. We zijn tenslotte nog maar beginnende ankerraars. De volgende ochtend vroeg allevier in de dinghy, Jorien en Brigitte om boodschappen te doen voor kerst en Frank en Rob om ons in te klaren.

De boodschappen vielen hier reuze mee en veel meer keuze van verse waren. Ook was de wijn hier heel betaalbaar, echt een Frans eiland. We plannen om hier zeker terug te komen. Boodschappen binnen, ingeklaard en op weg naar die mooie baai voor de kerstavond BBQ op het strand. Een heerlijke zeiltocht met de code 0 op. In Grand Anse d’Arlet, ook druk, toch vrijwel direct een vrije mooring gevonden, alweer geluk!

 

Daar staan we tussen de ARC+, beach BBQ
Daar staan we tussen de ARC+, beach BBQ
Kerstavond onder de palmboom
Kerstavond onder de palmboom
Met de voeten in t zand kerst vieren....
Met de voeten in t zand kerst vieren….

 

Beachlanding!
Beachlanding!

Kerstavond vieren: Rond 5 uur verzamelen op het strand met je spullen, tassen vol werden er uit de bootjes geladen! Veel boten hadden lekkere dingen gemaakt om te delen, cheesecake, meatballs, bananacake, wij hadden fruitsalade en aardappelsalade mee. En natuurlijk vlees voor de Cobb! Het was heel gezellig, mensen met kerstmutsen op, muziek erbij en later zelfs een kampvuur.

 

Frank heeft "Patrick" gevonden onder de boot
Frank heeft “Patrick” gevonden onder de boot
Zwemmen vanaf de boot in Martinique
Zwemmen vanaf de boot in Martinique

IMG_6833

Ook via de achterkant kun je springen
Ook via de achterkant kun je springen

Eerste kerstdag hebben we croissants gebakken, fruitsalade, roerei met zalm, heerlijk allemaal. ‘sAvonds weer in de dinghy richting strand, een echt beachlanding. Bootje vastgemaakt aan een paal van het terras, zo dichtbij kom je zelfs met een auto niet. We waren met 53 zeilers, het hele restaureant was afgehuurd voor ons. Van te voren kon je opgeven wat je keus was uit fish, porc of lobster. Dat was natuurlijk 4 x kreeft.

De Odyssey heeft vrijwel de hele organisatie gedaan, en we kregen van hen ook de opdracht om allemaal een kado te kopen van ca €5 voor secret Santa. Na het hoofdgerecht kwam de “griekse Santa” met zijn “duitse Elf”, om de beurt mochten we bij Santa op schoot om een kado van de Elf in ontvangst te nemen, tenminste als je lief bent geweest!

IMG_6886
Samen Kerst vieren met Maaike en Leo van de Chimo!
Jorien krijgt ook een kado van "secret Santa"
Jorien krijgt ook een kado van “secret Santa”
Frank is lief geweest en krijgt een kado!
Frank is lief geweest en krijgt een kado!
Kerst Lobster
Kerst Lobster

 

Dat gaf natuurlijk veel hilariteit en leuk om te zien dat iedereen er zovel moeite voor heeft gedaan. Een bijzonder gevoel een warme kerst, heerlijk dat Jorien en Frank er bij waren. Maar zo jammer om Sharon en Diedrik te moeten missen….

Een beetje Kerstbalen…

2 gedachten over “Kerst in MARTINIQUE

  1. Fijn om te zien dat jullie veilig daar zijn aan gekomen.
    Vanuit Zuid Spanje, ok wel een lekker temperatuurtje, wensen we jullie een fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2016. We zullen jullie blijven volgen!
    Groeten, Jos en Ada

  2. Wat een geweldige reis als ik dat zo iedere keer lees waar jullie zijn en meemaken, het is heerlijk genieten van alles. Ik wens jullie een fantastische jaarwisseling met veel bubbels (in het glas) en een heel gelukkig en alle goeds voor 2016.

    Lieve groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *