Bye Bye CREW…..

De tweede kerstdag zijn we terug gezeild naar St Lucia, Jorien en Frank vliegen “derde”kerstdag weer naar huis. Ook weer aan de wind en best laat vertrokken omdat uitkaren niet overal kan op tweede kerstdag, uiteindelijk zijn de mannen met een taxi naar Le Marin gegaan om ons uit te klaren. Wel zo belangrijk als je van een ander eiland naar huis moet vliegen…

Het was inmiddels donker toen we weer in St Lucia aankwamen en de wind was nog niets afgenomen. Het havenkantoor gaf geen antwoord meer om ons een ligplaats aan te wijzen. Dan moet je zelf op zoek, gelukkig kennen we de haven al en besloten om aan een kopsteiger te gaan liggen. Netjes aangelegd en het pikkedonker.

Jorien en Frank wilden ons persé trakteren op het avondeten, heerlijk en gezellig de laatste avond!

We vonden het allevier nog geen tijd om afscheid te nemen, dat zegt genoeg! Het is ons goed bevallen om ze ruim 5 1/2 week aan boord te hebben, toch bijzonder.

We hebben van meerdere zeilers gehoord dat het heel anders kan gaan. Zelfs al bij aankomst in St Lucia zijn er al direct meerdere crews op de kant gestapt om een hotel te zoeken, dat ging vaak gepaard met schelden en ruzies. Ook hebben we zeilers gesproken die vertelden dat ze met vrienden overgestoken zijn en dat ze nu geen vrienden meer waren.. Het is ons opgevallen dat er veel boten waren die een professionele crew ingehuurd hadden of een schipper aan boord hadden. Verder waren er heel veel mannelijke crews. Voor kerst kwamen de vrouwen ingevlogen. Dan zijn we nog maar eens extra trots dat we het met ons vijven als familie hebben volbracht!

We hebben hier veel boten van de ARC gesproken en iedereen had wel een grote of kleinere schade opgelopen tijdens de toch best heftige overtocht. Er was veel schade aan zeilen, spinakerboom, kapotte verstaging, geen werkende SSB, motor pech, waterlekkage, kapotte roeren, 1 boot ontmast en zelfs 1 boot gezonken. Als je dat allemaal hoort zijn we reuze trots dat wij alles heel hebben gehouden. Het was ook altijd onze intentie om behoudend te varen: Better safe than sorry!

MISSIE GELUKT

En dan ook nog best een luxe overtocht met op z’n tijd een Nespresso, zelfgebakken cake of verse sushi. Vis vangen. Regelmatig een douche, heerlijk die watermaker, maar met 5 personen niet elke dag mogelijk, je moet altijd rekening houden dat er iets mis kan gaan met de watervoorraad.

IMG_6576
Super verse Sushi onderweg, zelf gevangen, gefileerd en gegeten….
Laatste ontbijt in St Lucia
Laatste ontbijt in St Lucia, vader en dochter momentje

Tja en dan komt de tiijd dat de crew toch echt weer naar huis moet…

Als alles is gepakt  brengt JohnnieLeo Jorien en Frank naar het vliegveld, het afscheid gaat snel, JohnnieLeo is een snorder, snel instappen en wegwezen……….. dus de emoties komen pas als ze al op weg zijn. We missen ze nu al, raar nu zijn weer met ons tweeën, het voelt een beetje leeg.

Wanneer zullen we onze vier kids weer zien?? En waar?

We gaan ons eens buigen over de mogelijkheden om het hurricaneseizoen te ontlopen en in dat plan krijgt het weerzien met de familie ook een plek!! Daar kijken we al naar uit;)

Het zal in ieder geval pas in 2016 zijn 😉

                                We wensen iedereen een heel gelukkig en gezond 2016!

Bij ons 5 uur later dan bij jullie….

2016-happy-new-year-golden

 

5 gedachten over “Bye Bye CREW…..

 1. Rob en Brigitte,
  Allereerst een goed en welvarend () 2016 toegewenst. Leuk om jullie verhalen te lezen en blij dat alles zo goed gaat.
  Gisteren hebben we nog aan jullie gedacht tijdens ons jaarlijks etentje met Paul, Henk, Gerard en ik. Wellicht volgend jaar in Scheveningen, zodat jullie met de boot kunnen komen .

 2. te gek om het allemaal te lezen.!en zo fijn op de hoogte te blijven. wij missen jullie natuurlijk ook!!maar wie weet wat 2016 brengt.vliegtuigen genoeg. wij wensen een super 2016 en goede vaart!! we volgen jullie kus kus

 3. Goed gedaan jongens!! En een gelukkig nieuw jaar vol met nieuwe avonturen.
  Hier gaat alles goed. Saskia en de kleine liggen mooi op schema. Nog 8 weken te gaan.
  Liefs van ons!

 4. Rob en Brigitte

  Allereerst de beste wensen voor 2016 en hopelijk net zo succesvol en zonder veel problemen als in 2015. Inderdaad hardstikke goed dat jullie zonder ruzies als familie de overtocht hebben gemaakt

  Gerard en Greet

 5. Hallo lieverds. Jullie nog ver weg zonder te grote problemen. Mooi. Weer alleen soort lege kraaienest Symdroom bHopelijk ook goed t nieuwe jaar in gekomen. En aller beste wensen voor t komende vaar jaar. Ik ben terug. Uit de warmte. Nog net jaarwisseling hier kunnen vierenNu onderweg naar de volgende jaarwisseling. Liefs en tot snel. ☃

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *