WE ZIJN WEER ONDERWEG!

Zo eindelijk weer bijtanken, het leven aan land was deze keer beredruk. De TWIXX vaarklaar maken was een race tegen de klok. Binnen 3 dagen antifouling erop, hulls in de was, de chaos binnen oplossen en alles weer in elkaar knutselen.  Maar gelukt!img_9008

Onze TWIXX ging voor het orkaanseizoen op de kant in Grenada WI. Gelukkig heeft orkaan Matthew een meer noordelijke route gekozen dan Grenada. Daardoor stond de boot er prima bij alleen wel erg vies.

In juni hebben we haar in Clarkes Court Marina op de kant gezet. Omdat we nog 3 weken moesten wachten op onze vlucht,  hebben we deze weken op de Wet Dream gepast en gewoond in de jachthaven in St Georges. Bloedheet in het kommetje. Fantastisch dat Mark en Tracey dit aanboden, zij waren inmiddels al in Engeland voor het seizoen.

Via Curacao zijn we naar Nederland gevlogen. Maar niet zonder een kleine vakantie te nemen. Via AIRbnb een heerlijk plekje gevonden met zwembad in St Catarina. En natuurlijk zijn we naar het Pirates Nest geweest om andere cruisers te ontmoeten die voor anker in het Spaanse Water liggen. En dan kom je zomaar zeilers tegen van de vertrekkersdag! Iedereen vraagt natuurlijk waar je boot ligt en hoe zij heet… Oh? de TWIXX? Die hebben we vaker zien liggen, in Portugal, op de Canaries, in de Carieb.. Tja onze dame is een kleurrijke verschijning, haar onthouden ze wel!

Terug in Nederland vielen we met de neus in de boter,  ’s avonds een leuk feest van Jenny en Esmee. En daardoor eigenlijk een kleine reünie voor ons. Geweldig om iedereen weer te zien.

De eerste week hebben we bij Jorien en Frank gelogeerd en ook geklust.

Behangen in Voorburg
Behangen in Voorburg

 

 

 

 

 

 

 

Daarna zijn we 8 weken in een prachtig vakantie huisje geweest. Alleen die vliegtuigen hè? Die probeerden bijna te landen op ons gazonnetje. De eerste middag kwamen Maaike en Leo van de Chimo, 2 fietsen brengen, heerlijk. We hebben hier veel visite gehad. Maar na 8 weken waren we horendol en werd het tijd voor iets rustigers.

Chimo brengt fietsen
Chimo brengt fietsen

 

 

 

 

 

img_7253
Wet Dream is over uit Engeland.

 

 

 

 

 

 

 

Rob had ondertussen een “onderhouds” operatie aan zijn pink gepland, weer de Dupuytren. Helaas kwam hij in het gips terug, er was een zenuw doorgenomen en ook weer gehecht. Het herstel zal nog wel even duren.

We hebben beide per toerbeurt op de HISWA gestaan op de Lagoon 39  van het Nautisch Kwartier Stavoren.  Dat was genieten, in Nederland en je dan toch thuis voelen op je “eigen” boot. Het Was bijna een reünie, veel zeilers die we in de Carieb regelmatig tegenkwamen, en inmiddels terug zijn, lopen allemaal bootjes te kijken op de HISWA. Het blijft trekken… En ook nog heerlijk gezeild op het  IJsselmeer, alle boten moesten terug naar Friesland.

Op een monohull.
Op een monohull.

 

 

 

.

 

 

 

 1. Hard werken op een monohull....
  Hard werken op een monohull….

   

Van noord Holland zijn we verkast naar het vakantie huisje van Paul en Gabi, superlief aangeboden. Een heerlijk huisje met zelfs net een gloednieuwe keuken. Mooi vertrouwd Lemmer, met nostalgische gevoelens. Alleen is Lemmer een bloedeind weg van de randstad . Jammer want we wilden nog graag een paar bezoekjes afleggen.

 • img_8785
  Sluisje Lemmer

 

 

In december een herkansing. Wat?? In december al?? Jazeker, voor wie het grootte nieuws nog niet heeft vernomen: Jorien en Frank hebben ervoor gezorgd dat we met kerst en Nederland zijn. Met kerst verwachten ze hun eerste kindje, en inmiddels weten we dat het een meisje is. We hebben verschillende echo’s mee mogen maken, en de babykamer zien ontstaan. Sharon heeft, zo lief, een babyshower georganiseerd. Nu alleen nog even wachten totdat wij 15 december geland zijn.

Indruk babyshower.
Indruk babyshower.

 

 

 

 

Tijdens ons verblijf hebben we ook bij Aiko en Rosita gelogeerd, met m’n zussen enkele dagen gerelaxed in Sanadome, gelogeerd bij Maaike en Leo samen met Peter en Annelies, ook bij Ania en Peter en geborreld met Greet en Gred , logees gehad van Mark en Tracey, en Christien met Mathias. Diedriks 30ste verjaardag gevierd, 40 jarig huwelijksfeest van Cora en Johan, Joriens babyshower meegemaakt. Heel veel bezoek gehad  van onze vrienden en bezoek afgelegd. Soms uit de kofferbak geleefd, heel veel gereden en gesleep van hot naar her… We voelden ons soms echt zigeuners. Dus dát gaan we in de toekomst anders doen! Tussen alles door zijn we ook op vakantie-huisjes jacht geweest. We vonden een mooie plek niet te ver van de randstad, kleinschalig mooi park, alles wordt door het beheer geregeld én we beslissen helemaal zelf wanneer het verhuurd wordt. Dit wordt onze basis als we in Nederland zijn. Hier kunnen onze familie en vrienden komen en logeren. Het moet alleen nog gebouwd worden, oktober is de planning. Maar daarna zijn jullie van harte welkom als wij in Nederland zijn!

img_8784
Links boven aan de bosrand wordt ons stekje.

 

 

 

 

 

Inmiddels liggen we in St Georges op Grenada.  De boot is goed te water gegaan, watermaker, generator, wasmachine en alle apparatuur  zijn weer in gebruik. Het weer is zeer onbestendig, veel erg harde buien met veel wind en onweer. Helaas heeft de Wet Dream bliksem inslag gehad, met grote schade aan alle elektrische voorzieningen, echt vreselijk. Het is de nachtmerrie van iedere zeiler. We hopen ze snel in te halen.

TWIXX gaat te water
TWIXX gaat te water

 

 

 

 

 

 

img_9027
Whisper Cove Marina, hier hebben we de boot verder vaarklaar gemaakt. Een fantastisch plekje!

 

 

 

 

We gaan nu noordwaarts richting St Maarten, daar laten we de boot achter aan een mooring. Zij zal in goede handen zijn bij Ton en Dominique tot we begin februari weer aan boord stappen.

Eerst maar eens naar het volgende eiland, Carriacou! Daar begint het uitklaren weer. Dan Union weer inklaren, enz

We hebben er zin in!

5 gedachten over “WE ZIJN WEER ONDERWEG!

 1. Hallo Rob en Brigitte,

  Willem was zo goed ons jullie adres en gegevens door te mailen. Door alle drukte hadden we dat verspeeld. Wij zien elkaar ergens dec/jan. voor beleidsoverleg. Gezellig, kunnen we even bijpraten en meer in detail doornemen wat jkullie allemaal al achter de rug hebben. Hier alles goed, wel druk met onze nieuwe woonark en de andere besognes. Gelukkig alles gezond. Wensen jullie allereerst een mooi Grootouderschap toe. Moet volgens ervaringsdeskundigen een groot feest zijn. Geniet ervan, groet Henk en Klaske.

 2. Leuk verslag! Weer helemaal op de hoogte. We hebben elkaar helaas niet meer gezien, maar dat hopen we in de komende maanden goed te maken. Ik snap dat jullie het heel druk hebben wanneer jullie in Nederland zijn.

  Liefs , Jenny en Henk

 3. Hi, jullie twee,
  prima te lezen, dat jullie weer goed aan boord zijn aangekomen en dat met de boot alles OK is. Ik vervolg jullie weer via Marine Traffic!!
  En zoals al gezegd, ook in december en Januarie kunnen jullie ons huisje in Lemmer ook weer genieten. München is verder weg als van lemmer naar Den Haag.
  Goede vaart en goed zeilweer gewenst.
  Paul

 4. Hallo Brigitte en Rob,

  Wat leuk om weer op de hoogte te zijn van jullie belevenissen.
  Heel veel nieuwe gebeurtenissen waarvan het nieuws van Jorien en Frank toch wel het meest bijzondere is.
  Heel veel plezier de komende tijd op de Twixx en natuurlijk veel genieten als jullie kleindochter er is.

  Groetjes,

  Paul en Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *