Na flink wat “trouble shooting” in Fecamp

Gisteren stortregen in Dieppe maar nu eindelijk in korte broek.
Tot nu toe iedere trip wel een “probleempje” op moeten lossen…
Het begon natuurlijk met een onregelmatige werkende GPS/AIS. Daar wordt je zelf gestoord van.
Uiteindelijk heeft Geert in Oostende er een antenne bijgeplaatst, de kapotte moet nog uitgebouwd worden. Zal moeilijk worden.
Daar lig je dan in Oostende, mooi uitzicht op de haveningang. Komt er een Belg zonder motor met een klein lapje zeil de haven binnen. We zullen maar zeggen we waren niet te missen. Vol op onze voorkant en vast onder de dwarsboom. Hij had iig z’n voorkant er deels af. Wij kwamen met de schrik vrij.
In Duinkerken bleek onze afstandsbediening van de stuurautomaat het niet te doen. Wordt vervangen in Cherbourg??
Onderweg naar Boulogne kwamen we 4 schepen van de Volvo Ocean Race tegen, super gaaf.
Boulogne was deze keer geen stinkhaven! Wel werd er flink geheid.
Van Dieppe door naar Fecamp. Bleek dat de Code 0 (grote fok) omgedraaid bevestigd was in de haast. Zeil er deels uit, daarna alles muurvast. Uiteindelijk zeil met hangen en wurgen naar beneden gekregen en hup in t luik naar binnen. Straks nog even netjes oplossen.
Voor de haveningang zagen we 2 visstokken. Natuurlijk met een boog eromheen. Dat ging deze keer niet goed. Er zat een lange lijn in beide schroeven. Met mes, pikhaak en veel getrek kwam alles toch los en konden de motoren weer gestart worden.
Morgen naar Cherbourg, rustig dagje??

8 gedachten over “Na flink wat “trouble shooting” in Fecamp

 1. Hoi, wat een toestanden allemaal! Hopelijk hebben jullie het ergste nu gehad!
  We volgen jullie dagelijks! Leuk om te doen.
  liefs, Jenny en Henk

 2. Alles gaat goed lezen wij ,op een paar kleine strubbelingetjes na.(ha ha)maar je leert er van; hier gaat alles goed. Wij kunnen jullie goed volgen .Kusjes van ons .

 3. Hoi Brigitte en Rob,
  Helaas konden wij bij jullie vertrek niet aanwezig zijn. Maar we reizen wel met jullie mee en leven natuurlijk ook met jullie mee.
  Jammer van de ongemakken die je in het begin al hebt maar hopen dat dat alleen maar is om je te laten weten dat het nu eenmaal onrustig is in het Kanaal.
  Als ik het goed zie genieten jullie nu van lekker weer in de mooie omgeving van Peter Port. Dat genieten moet je er vooral goed en lang inhouden.
  Veel liefs.

 4. Hoi Rob & Brigitte,
  Op dit moment ( 7 juli ) liggen wij in Cherbourg sinds gisteravond. Eigenlijk voor ons alles voorspoedig tot nu toe, behalve te vroeg voor Carentan, grond beroerd ( heel voorzichtig!), uurtje rondjes draaien, daarna naar binnen. Leuk plaatsje! Gisteren om 12 uur eerste sluisopening eruit en weg naar hier.
  Nadat wij jullie hadden gesproken zijn wij via Duinkerken, Bologne, Dieppe, Le Havre, Honfleur, Ouistreham naar Carentan. Jullie hebben inmiddels wel wat met pech te maken gehad! Ook op Marine-Traffic kreeg ik jullie niet te zien. Toch alles goed? Groeten Roel & Willemien, Blue Anne.

  1. Hoi Willemien en Roel,

   Leuke tocht hebben jullie gedaan!
   We liggen nu in L’Aber Wrac’h te wachten op de goede windrichting om door het Chenal du Four te gaan richting Camaret.
   De Smartcontroller is nog kapot en wordt waarschijnlijk meegegeven aan een opstapper. Even zonder gaat wel.
   Verder problemen om het eea te downloaden, eens zal het lukken.
   Volgens mij zijn we wel te volgen op Marine Traffic?!
   Is jullie opstapper al aan boord?
   We zeilen op met eerst 2 en nu nog 1 vertrekker, heel gezellig en sparren met elkaar over vrtrektijden…..

   Groeten Rob en Brigitte

   1. Hoi Rob & Brigitte,
    Ondanks het feit dat wij sinds juli geen reactie meer hebben gestuurd, volgen wij jullie wel intensief, zowel op MarineTraffif als jullie eigen site. Zo hebben wij jullie vertrek uit Portugal naar Marokko wel gezien, en ook de voortgang tot op 1.9.2015 om 16.44, de laatste melding geeft een snelheid van slechts 0.8knts. Dan duurt de overtocht wel heel lang. Het is nu al 5.9.2015 om 09.36, maar jullie zijn nog steeds (out of range). Dus wij zijn zeer benieuwd wanneer er weer een update melding komt van jullie positie. In ieder geval: Heel veel plezier en succes toegewenst onderweg.
    Groet, Roel & Willemien van de BlueAnne ( weer in thuishaven Workum).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *