Spanje!

 

 

Daar zijn we dan, op eigen kiel in Spanje.

 

We hebben de golf van Biskaye getrotseerd, altijd een grote stap voor zeilers.

Paul is in Brest aan boord gekomen om ons team te versterken tijdens de enkele dagen durende zeiltocht.

We hadden een goede oversteek, in de donkere nacht kwam nog een front over, reven in het donker hebben we nu ook gedaan. De Helena heeft tegelijker tijd met ons de overtocht gemaakt, geeft ergens toch wel een beetje steun.

En dan komt A Coruna in zicht.

Daar hebben we natuurlijk wel even op geproost! Er waren middeleeuwse feesten in het centrum, veel eetstands, sieraden en muziek. Dat begint erop te lijken. In Brest hebben we 2 elektrische vouwfietsen besteld en er stond hier netjes een pallet voor ons klaar. Geweldige fietsen met dank aan de SKADI voor het uitproberen. Paul is inmiddels weer naar huis gevlogen om op te laden voor de volgende overtocht met de TWIXX, hij zal in Gran Canaria weer aan boord komen.

Het voelt toch wel bijzonder om in Spanje aan te komen met je eigen boot. In A Coruna kwam inmiddels ook de Anastasia binnen, het vertrekkerswereldje is echt klein. Samen met de Helena op de Anastasia geborreld, borrelen is een terugkerende “activiteit” onder vertrekkers is gebleken….Altijd supergezellig en de tijd om ervaringen uit te wisselen en bevestiging te krijgen over de volgende zeiltocht. En natuurlijk klagen over “HET INTERNET”. In Nederland en België altijd makkelijk online te zijn is vanaf Frankrijk een bijzonderheid. Het kost veel tijd en moeite om überhaupt een verbinding te krijgen en dan ben je binnen een minuut weer de verbinding kwijt….Soms net genoeg tijd om de gribs binnen te halen, maar niet genoeg om een mail te lezen, laat staan de site bij te werken.

We zitten nu in de spaanse Ria’s, we hebben de ervaring dat we ergens met een bleek zonnetje aankomen waarna de volgende dagen het weer miezert of regent. Nu zijn we  de beruchte Cap Finisterre voorbij, hopelijk wordt het nu een keer zomers weer, of in ieder geval droog. We hebben nog steeds niet achter ons anker geslapen, blijft een beetje spannend om te proberen. We wachten op een rustige weersvoorspelling om eerst maar eens te proberen of we dan ook kunnen slapen….

De Chimo waar we in Frankrijk zo gezellig mee hebben opgezeild fungeren als verkenners, ze  sturen regelmatig een berichtje welke plaatsen we wel of niet aan moeten doen. Maaike en Leo bedankt!

Ons bevalt het zeilersbestaan  prima, het weer mag zeker nog beter, maar de drankjes en het eten worden al goedkoper! We denken over een week of 2 in Porto te zijn en daarvoor nog langs enkele Ria’s te hoppen.

Vandaag is het bewolkt met een mager zonnetje, beetje twijfel tussen lange of korte broek, groeten uit Muros!

 

 

TWIXX foto´s
FullSizeRender (3)FullSizeRender (3)IMG_6965FullSizeRender_1 A Coruna in zicht! Aangelegd: Daar moet op gedronken worden!

 

 

FullSizeRender (2)

FullSizeRender (1)
Een opknapper in Camaret, France

 

FullSizeRender (2)

FullSizeRender_2
De dinghy’s leg je gewoon bij ons aan, ruimte zat

FullSizeRender_1

FullSizeRender
Op de Anastasia, Sophie, Frank, Peter, Rob, Ria, Brigitte
FullSizeRender (4)
Paella

 

 

FullSizeRender_3
Doorkijkje in Muros
IMG_7062
Onderweg naar Muros, Cap Finisterre

IMG_6965

6 gedachten over “Spanje!

 1. Klinkt goed allemaal! Leuk dat jullie zoveel aan elkaar hebben! Zeilers onderling! Gezellig! Leuke foto’s ook! Echt een indruk van jullie leven! Liefs, Jenny en Henk

 2. Borrelen, eten en nu al klagen over te weinig zon!!
  Jaloersmakend. Denk dat het met die zon wel goed komt…
  Weten wij hier in NL minder zeker.
  Veel plezier.

 3. Lieve luitjes, fijn dat t zo goed gaat en jullie genieten. T weer hier is ook nix en waaromzouden jullie het beter hebben? Leuk ook foto’s te zien en jullie medezeilers. Liefs en knuffels en tot de volgende .Xx

  1. Zo dat ziet er gezellig uit. Wat een mooie foto’s en een geweldige reis, maar ja een beetje tegenwind hebben we hier ook gehad. De weken daar voor veel te heet hier, maar de voorspellingen voor het weekend zijn goed, dus afwachten maar.
   Wat gezellig om medezeilers tegen te komen en gezellig mee te borrelen. Geniet van alles! Liefs voor jullie en een dikke knuffel. Ik hoor wel weer van jullie!

 4. fijn dat jullie dit allemaal meemaken ,echt een groot avontuur en dat wij dit kunnen volgen en een fiets met handjes groot gelijk fietst een stuk lichter . Geniet van het vrije leven met jullie medezeilers .De inhoud van de wijn tank wordt gelukkig niet vergeten . P.S het warme weer is onder weg . veel liefs van ons x x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *